All Zeus, all the time!

Nu är detta inte en "vadsomhelst" blogg längre. Nu handlar den endast om den underbara jycke som vi kallar Zeus!
Kom på att det enda jag tänker på, och vill skriva om, är honom.
Och jag fixade en ny design. För att jag kunde inte sova och var uppe till 5 på morgonen :/

Vi gick på en jättetrevlig promenad i morse. I vanliga fall är han inte allt för sugen på att gå på promenad, han vill mest busa och leka. Men han var så himla duktig, han gick till och med i samma takt som mig! (lat, vill hellre gå efter än bredvid)
Promenaden tog typ 20 minuter, och efter det hade jag tänkt mig att vi skulle ha en liten lekstund med tennisboll. Vi har turen att det 2 minuter bort ligger 5 fotbollsplaner efter varandra (där jag tror de bl.a. spelar Pite Summergames) där vi brukar gå ner varje dag och leka.
Men herr Snubbles ville inte leka. Han upptäckte att det var några kråkor på planen. Han gick efter dem lite nyfiket, men när de flög iväg så skulle han banne mig med, så han sprang efter.... men de kom undan :/
Då nöjde han sig istället med att försöka spåra upp stället de stod på innan de flög iväg, och böka och hålla på när han väl hittade gräsbiten där det luktade så himla mycket fågel.
Jag tror nog att han skulle bli en utmärkt spårhund! Han älskar att spåra. Vi har försökt lite lätt hemma med korv, det går ganska bra, tills han upptäcker att våra fingrar luktar korv! Vilket tydligen är mycket roligare än korvluktande golv.

Och äntligen tar de emot anmälningar till valpkursen på Piteå Brukshundklubb igen! De har varit stängda hela sommaren och jag var orolig att vi kanske inte skulle hinna gå valpkurs med lillen.
Men jag ska ta och ringa dit på måndag. Beroende på hur länge det är tills kursstart så kanske vi ändå inte hinner :(
Det jag vill få ut från en valpkurs är socialträningen. Han stänger helt av öronen och lyssnar inte ett skvatt på vad vi säger när det finns roligare saker i närheten, t.ex. barn, hundar eller fåglar.
På hemsidan står det "Ur kursinnehållet: sitt, ligg, inkallning, ledarskap, nosaktivitet och valputveckling.".
Inte för att jag vet vad de menar med ledarskap eller valputveckling, men sitt, ligg och inkallning (till och med väldigt långa inkallningar) kan han ju redan. Nosa älskar han att göra, och är ganska bra på att hitta gömda godsaker, så det ska nog gå bra.
I värsta fall får vi väl gå en allmänlydnadskurs istället då.
Det finns ett ställe i Luleå som också erbjuder valpkurser, men det är 3 gånger dyrare och är en tre gånger kortare kurs också.
Det är dock det enda stället jag vet som erbjuder blodspårskurs, så det kan ju hända att man kanske far dit i framtiden.

Nu ska jycken ha mat, men jag lägger in några av mina favoritbilder på mig och honom, bara för att :)klicka för stor version

Plus en bild när han träffar katt ;)


Oj.. kaske blev lite många.. jaja, för mycket Zeus kan man aldrig få ;D

Kommentarer
Postat av: cassandra

aha,för jag själv tappade en bit av min framtand för många år sedan. och nu biter jag aldrig med mina framtänder längre med rädslan för att den ska ramla av. för den gjorde det en gång när jag var hos tandläkaren när de höll på att pilla. hade velat ha en helt ny tand för att slippa vara rädd hela tiden. Men det verkar faktiskt lite läskigt.
har du gjort det med dina tänder än? i så fall, blev det bra?

2007-09-01 @ 19:18:12
URL: http://cvogue.blogg.se
Postat av: malinns

Oh, vad söta bilder av den lille pälsbollen...

2007-09-01 @ 19:23:55
URL: http://malinns.blogg.se
Postat av: Anje

Snygg blogg du fått till! O lille killen e lika söt som vanligt! :)

2007-09-05 @ 16:11:07
URL: http://toxico.blogg.se
Postat av: Annalena

Hej hopp... I kväll kommer Ymer hem =D så nu kan jag också pryda min blogg med vackra Presa bilder =D. Tack för ditt inlägg.. Ser att vi är inne på samma typ av framtida arbetsplatser ;)
Fina bilder på Zeus. Ha det så bra och var rädda om varandra.

2007-09-05 @ 18:17:31
URL: http://oka042.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0