Oops...

Nu var det ett bra tag sen vi uppdaterade!
Zeus har varit lite besvärlig medan han tappade alla sina små valptänder, han var helt galen och gick absolut inte att träna med ("Vad? Jag hör inte vad du säger eftersom jag har sprungit hiiiiiit bort!") så det har inte heller blivit att ta så mycket bilder heller... vi har mest försökt hantera hunden :)
Dock har tand-galenheterna gått över nu och nu för tiden försöker han mest trotsa och se hur mycket han kommer iväg med. Vi försöker vara bra föräldrar och inte låta honom göra hur han vill, för vi har väl alla sett hur såna hundar för det mesta blir till slut...

Vi var riktigt stolta över vår lille kille, för tidigare i veckan så lyfte han på benet när han kissade för första gången!
Whohoo, bäbisen håller på att bli man! :P

Igår följde jag med min vän Theres till både min och Zeus första lydnadstävling, som var på Luleå Brukshundklubb.
Han var riktigt duktig och betedde sig som en riktig gentleman hela dagen! Han fick inte sitta som åskådare medan de tävlade på grund av att lilla herren vanligtvis inte tycker om att sitta still allt för länge, och vi ville inte störa dom som tävlade. Men när vi gick omkring och minglade så var han riktigt duktig och inte lika galen som han brukar.
Det är oftast "TITTA! En hund! Whohoooo, vi går och hälsar!!!" och "TITTA! En människa jag känner/inte känner, vi går och hälsar!!!" men han var lugn och sansad igår faktiskt :)
image80
Det var första gången han åkte i hundbur bak i bilen också, och han hade inga problem alls med det! :)

Idag tog vi med Andreas två systrar, deras ungar och deras hundar ut i skogen. Zeus var helt DÖD efter att vi hade varit på tävlingen igår, så vi tänkte att han förmodligen behövde springa av sig idag.
Och oj oj, vad han sprang! Tyvärr tog batterierna i kameran slut ganska fort, innan de ens kom dit med deras jyckar, så jag fick "bara" några bilder på Andreas och Zeus.
image81
Visst är de söta!?

Och så en sista bild...
image82
Gillar denna bild skarpt, påminner mig så mycket om fina mamma Beretta! Här spanar han på två kids, han älskar barn.
Tyvärr är han OERHÖRT svår att få med på kort! Hunden står aldrig still, och när han väl gör det så är det i konstiga ställningar eller så ligger han och sover :)
Får väl nöja oss med de få bilder vi har där han ser ut som en normala hund som han inte är :)

Titta vad vi just upptäckt!

Det är inte smuts! Vår jycke har gått och blivit brindle! :D
image77

Idag har vi varit och tränat lite. Det går ganska bra med tanke på att han håller på att tappa valptänderna och inte riktigt vill lyssna, utan istället tugga på det han kan komma åt.
Han är dock VÄLDIGT lydig när vi har våra "officiella" träningar, för då vet han att han får godsaker när han har varit duktig :)
Sitt, ligg, stanna (som i "stanna där du redan sitter/ligger") och kom kan han klockrent. Han är även väldigt duktig på kontakt.
Dock behövs det mer träning på att han ska stanna när han är i rörelse. Just nu verkar han tro att "stanna" betyder "sakta ner lite". Just nu tränar vi också lite på att "här" betyder att han ska komma och sätta sig på vänster sida. Ibland kan han, ibland kan han inte. Jag tror bara att det hela beror på om han vill göra som jag säger eller inte :)
Funderade på om man kanske ska ta och filma lite träningar nu när det fortfarande är relativt ljust ute så man kan se hur man gör och jobba på sin egen teknik också.

Nu har vi också anmält oss till valpkurs! Hoppas den startar snart, innan han blir 6 månader. Annars hoppas jag att de kan göra ett undantag, att han kanske får vara lite äldre.
Jag längtar, både för att få vara runt så mycket andra hundar, och för att få se hur långt vi har kommit i träningen jämfört med de andra.
Har fått många kommentarer om hur bra pli vi har på honom och hur lydig han är. Men för det mesta tar vi det inte på "allvar", för att dessa kommentarer kommer från andra hundägare med hundar som det är NOLL pli på.
De enda häromkring som verkar bry sig om att träna sina hundar är de som har stora hundar, de som tävlar och de som är "genuint" intresserade av hundar.

Det är mycket att längta till nu! Längtar till valpkursen, längtar tills vi kan röntga honom och tills vi kan göra MH test. Vi är faktiskt helt övertygade att vi har världens mest perfekta hund! :D
All Zeus, all the time!

Nu är detta inte en "vadsomhelst" blogg längre. Nu handlar den endast om den underbara jycke som vi kallar Zeus!
Kom på att det enda jag tänker på, och vill skriva om, är honom.
Och jag fixade en ny design. För att jag kunde inte sova och var uppe till 5 på morgonen :/

Vi gick på en jättetrevlig promenad i morse. I vanliga fall är han inte allt för sugen på att gå på promenad, han vill mest busa och leka. Men han var så himla duktig, han gick till och med i samma takt som mig! (lat, vill hellre gå efter än bredvid)
Promenaden tog typ 20 minuter, och efter det hade jag tänkt mig att vi skulle ha en liten lekstund med tennisboll. Vi har turen att det 2 minuter bort ligger 5 fotbollsplaner efter varandra (där jag tror de bl.a. spelar Pite Summergames) där vi brukar gå ner varje dag och leka.
Men herr Snubbles ville inte leka. Han upptäckte att det var några kråkor på planen. Han gick efter dem lite nyfiket, men när de flög iväg så skulle han banne mig med, så han sprang efter.... men de kom undan :/
Då nöjde han sig istället med att försöka spåra upp stället de stod på innan de flög iväg, och böka och hålla på när han väl hittade gräsbiten där det luktade så himla mycket fågel.
Jag tror nog att han skulle bli en utmärkt spårhund! Han älskar att spåra. Vi har försökt lite lätt hemma med korv, det går ganska bra, tills han upptäcker att våra fingrar luktar korv! Vilket tydligen är mycket roligare än korvluktande golv.

Och äntligen tar de emot anmälningar till valpkursen på Piteå Brukshundklubb igen! De har varit stängda hela sommaren och jag var orolig att vi kanske inte skulle hinna gå valpkurs med lillen.
Men jag ska ta och ringa dit på måndag. Beroende på hur länge det är tills kursstart så kanske vi ändå inte hinner :(
Det jag vill få ut från en valpkurs är socialträningen. Han stänger helt av öronen och lyssnar inte ett skvatt på vad vi säger när det finns roligare saker i närheten, t.ex. barn, hundar eller fåglar.
På hemsidan står det "Ur kursinnehållet: sitt, ligg, inkallning, ledarskap, nosaktivitet och valputveckling.".
Inte för att jag vet vad de menar med ledarskap eller valputveckling, men sitt, ligg och inkallning (till och med väldigt långa inkallningar) kan han ju redan. Nosa älskar han att göra, och är ganska bra på att hitta gömda godsaker, så det ska nog gå bra.
I värsta fall får vi väl gå en allmänlydnadskurs istället då.
Det finns ett ställe i Luleå som också erbjuder valpkurser, men det är 3 gånger dyrare och är en tre gånger kortare kurs också.
Det är dock det enda stället jag vet som erbjuder blodspårskurs, så det kan ju hända att man kanske far dit i framtiden.

Nu ska jycken ha mat, men jag lägger in några av mina favoritbilder på mig och honom, bara för att :)klicka för stor version

Plus en bild när han träffar katt ;)


Oj.. kaske blev lite många.. jaja, för mycket Zeus kan man aldrig få ;D

RSS 2.0