Våran duktiga kille!

Något har hänt med vårt monster! Han har helt plötsligt börjat bete sig! :D
Det hela började med att han en dag bara började gå skitfint i koppel! Han har aldrig varit dålig på att gå i koppel, vi har bara tyckt att han har gått en smula för långt fram. Men helt plötsligt gick han bara PERFEKT och så har det varit ända sen dess.
Sen var han ju jätteduktig igår på stan, han försökte knappt dra mot någon hund eller människa och varken morrade, skällde eller reste ragg. Men gnällandet satt fortfarande i.
Sen var vi ju på Brukshundklubben idag då Theres och vackra lilla Ettan tävlade. (Det blev en andraplats för dem, whohoo! Heja, heja! :D)
Både jag och Theres blev faktiskt förvånade över hur himla bra han betedde sig! Vi var där från 10-tiden till 14-tiden och han var jättesnäll hela tiden! Han morrade en gång, mot en liten Flat valp som slickade på hans nos.. det verkade inte vara allt för uppskattat :)
Sen gnällde han som tusan när vi stod och kollade då Theres äntligen tränade. Det är som om hon är en andra mamma till honom, han blir så himla upprörd då han inte får gå fram till henne, och svartsjuk när hon är med någon annan hund :)

Första delen av dagen traskade vi runt och kollade när folk tävlade och pratade med folk. Det var en HEL DEL människor som kom fram och ville veta vad han var för ras och frågade en massa frågor om rasen också. Sen kom det fram okända människor och ville fota vår lille kille för de tyckte att han var så himla vacker :)
Till min förvåning var det faktiskt till och med ett par stycken som hade hört talats om rasen förut!

Sanna tog några kort på vår fotomodell så jag hoppas att vi får en chans att se dem, tror nog att de blev himla fina!
Så just nu satsar vi på att ha en hardcore träningskväll per vecka, plus att småträna lite på dagarna. Tror nog vi ska få bra pli på denna snart :)

Socialisering och miljöträning

Idag har jag och Swanch varit inne i stan och tränat som tusan! Det blev en hel del miljöträning tack vare att det var hur mycket folk som helst på stan. Även socialisering eftersom vi var 8 hundar och 7 människor i grupp som traskade runt.
Stackarn har så svårt att vara runt hundar som han inte får gå fram och busa med, så det blev jättebra träning. Vi kom hem kring två och han har legat och sovit hela dagen :)
Nu ska vi strax åka iväg och busa, och i morgon ska jag se när Theres tävlar, och då får Zeus självklart följa med.

Lilla gubben fyller ju ett år idag, whee! Grattis till vårat lilla hjärta och alla hans vackra syskon :D

Nu ska vi börja om från ruta ett!

Ja, så sant som det är sagt!
Jag har nu bestämt mig att det är på tiden att jag på allvar börjar träna med denna jycke och har då också kommit fram till att det förmodligen är bäst för oss båda om vi börjar om från början.
Han har jättefina baskunskaper, och också väldigt många baskunskaper, men ingenting avancerat. Än.
Han kan sitt, ligg, stanna, kom, fot, osv osv. Men det betyder ju inte att han kommer utföra dessa övningar när du säger till honom. Han tar sin tid och kanske lyder.

Det är en sån himla inspiration att vara runt Theres!
Total kontroll på hundarna, både hennes egna och våran :)
Så nu ska det börjas träna minst 3 gånger i veckan. Jag har funderat lite över om jag ska ha bestämda dagar eller inte, men det lutar mer som att jag inte vill ha det. Då kommer det kännas som ett tvång och det betyder att jag kommer tappa intresset.

Idag började vi med lite kontaktövningar. Spontan ögonkontakt, som jag kallar det.
Vi gick iväg till Strömlidabacken som bara ligger några minuter härifrån. Det är ju perfekt nu när det börjar tina, även fast det är bra väder så är det inga människor där pga. all slask :)
Slask är det inte än, dock hittade Zeus en fin pöl som gick upp till knäna.
Vi traskade bara runt lite i en timma och jag väntade på att han spontant skulle söka ögonkonkontakt med mig utan att han visste att jag hade godis och utan att jag sa någonting alls.
Det gick skitbra! Det som är så bra med den där backen är att nedanför backen så går det förbi en väg där det kör bilar lite då och då. Han är ju så sanslöst lättdistraherad men det funkade faktiskt bra. Dit ska vi mer gånger!
Lite bilder från idag;
image144
image145
image146
Haha, på skuggan ser det ut som om jag har världens största hund :)
Som ni ser så har vi fortfarande på oss väldigt mycket kläder på oss här uppe. Dunjacka, to be exact. Fram till igår så hade jag fortfarande halsduk och mössa på mig också.
Det är soligt men inte så varmt, men det skiter vi i för vi är så glada över att det äntligen har börjat bli lite närmare vår :)

Nu får jag ta och skärpa mig!

Jag är så himla dålig på att uppdatera denna blogg, fy fy! Vi har drygt 10 besökare som kommer varje dag, och jag tvivlar att de kommer för att kolla på gamla inlägg som har legat och ruttnat i all evighet :P

Idag är det jätteskönt väder! I morse var det TJUGO grader i solen, dock kan jag konstatera att det absolut inte var så pass varmt när man väl tog sig ut. Tur att jag är van att ha täckbyxor, halsduk och mössa :)
Tack vare det underbara vädret idag så hade jag tänkt mig att vi skulle gå en långpromenad. Jycken älskar dom och jag får ju extramotion :)
Ska åka iväg och träna lite tidigare idag då Theres undrade om vi ville komma förbi lite senare, så då åker jag dit när Andreas drar till gymet. Då får Zeus träffa hans två favoritflickor, Segra och Ettan. Sen har Theres två till hundar på låns, så vi får väl se vad som händer då!
Bilduppdatering senare om jag kommer ihåg att ta med mig kameran :)

RSS 2.0