Sneus var lite extra söt idag..

Så det blev några bilder.
Våran lilla gubbe har börjat bli lite halvstor, har vi börjat märka.
Hans 65cm halsband som tidigare hängde som nåt löst bling bling sitter nu ganska tajt.
Men tack och lov har han inte växt nåt mer på höjden, han är fortfarande "bara" 73 cm!

image142
image143

Två år!

Igår var en riktigt rolig dag. För det första så firade jag och Andreas våran 2-års dag! Och för det andra så var det exakt ett år sedan vi var ner till Hagfors för första gången för att påbörja vårt hundköp :D

Det var jättebra väder igår, så jag, Andreas och Zeus åkte iväg till skogen med Andreas två systrar (plus kids och jyckar) för att grilla och självklart åka pulka!
Zeus fick verkligen springa av sig och hade jättekul och vi var allihopa riktigt trötta när vi kom hem!
Tyvärr tog kamerabatterierna slut nästan direkt när vi kom fram så jag fick knappt några bilder :(

Hela påsken har varit riktigt trevlig! Först åkte vi ner till Stockholm och köpte bil. ÄNTLIGEN KOMBI!
image141
Titta, hunden ryms! Mina två enda krav var att bilen skulle ha airbags och att det skulle finnas utrymme för Zeus. Och den har båda, så jag är riktigt nöjd! Det är en jättefräsh Mitsubishi Kombi -01 som har varit riktigt pedantskött. Sen har vi stuvat in Zeus gamla bädd där bak så han ska ha det mjukt och mysigt när vi åker iväg. Jag tror faktiskt att han verkligen gillar att åka bil, varje gång vi ska ut och gå så traskar han rakt mot bilen och verkar bli lite besviken när han inser att vi faktiskt "bara" ska ut och gå :P

Resten av påsken har spenderats i ett hus i Hortlax. Andreas syster och hennes familj åkte upp i fjällen för att åka skidor och behövde husvakt. Självklart ställde vi upp! Åh så skönt med hus!
Fast Zeus är nu livrädd för deras papegoja pga. att hon ramlade ner på golvet när han stötte till buren. Hon blev livrädd och han blev livrädd så nu håller de sig borta från varandra..

På morgonpromenaden idag träffade jag våran granne och hennes hund. Hon berättade att tjejen som äger/jobbar på en ny djuraffär här, tydligen också har en Dogo Canario.
Kul! Nu måste vi ju dit och handla lite och förhöra butiksbiträdet ;)

Har han ens växt nåt?

Tänk att man fortfarande ser den här...
image139

så här...
image140

Fan också, ibland känner jag bara en sån oerhörd lycka över hur förbaskat underbar hund vi har!

Sen kvällsträning!

Nu har jag och Zeus just avslutat ett sent träningspass. Lite mer än en timma var vi ute i skogen och tränade. Och innan det var vi och sprang i ungefär en kvart.
Han börjar faktiskt lära sig nu att när man springer bredvid honom så är det för att ta sig framåt, inte för att man ska busa och man vill att han skuttar framför en och försöker få tag i kopplet.
Två gånger har vi varit ute och sprungit idag, och han var riktigt duktig! Han blir av någon anledning lite mer uppmärksam och ibland misstänksam mot folk som man möter när man joggar med honom. Men petar man lite på ett öra eller rycker lite i kopplet så brukar han "lugna ned sig".
I skogen tränade vi på att LYSSNA PÅ MATTE och inte på sig själv när det finns mumsiga grenar att tugga på eller roliga snögropar att sticka ner nosen i och sniffa som att livet stod på spel.
Riktigt duktig var han faktiskt på att gå lös bredvid. Som att gå i koppel utan att gå i koppel :)
Han är riktigt svår att gå från lek till lydnad. Men det var första gången jag tränade att gå lös bredvid mig, och jag är så himla stolt! Bättre kanske det skulle ha gått om stigarna var lite bredare så man inte behövdes trängas så himla mycket :)

Snö, snö, snö!

Här uppe i norr har vi fortfarane en hel massa snö! Blev så, så, SÅ avis när jag såg Miranda och Gautes bild på Tikka i det vackra vårvädret!
Här har vi minsann ingen vår, vi har snö och blåst. Igår var det väl -10 :(
Men här kommer lite snöbilder. De är några veckor gamla men vi har samma väder och samma jycke så vad spelar det för roll? ;)

image134


image135

image136
Tvärbroms och helvändning!

image137
En härlig dag..

image138
.. ute på isen!

RSS 2.0