Titta vad vi just upptäckt!

Det är inte smuts! Vår jycke har gått och blivit brindle! :D
image77

Idag har vi varit och tränat lite. Det går ganska bra med tanke på att han håller på att tappa valptänderna och inte riktigt vill lyssna, utan istället tugga på det han kan komma åt.
Han är dock VÄLDIGT lydig när vi har våra "officiella" träningar, för då vet han att han får godsaker när han har varit duktig :)
Sitt, ligg, stanna (som i "stanna där du redan sitter/ligger") och kom kan han klockrent. Han är även väldigt duktig på kontakt.
Dock behövs det mer träning på att han ska stanna när han är i rörelse. Just nu verkar han tro att "stanna" betyder "sakta ner lite". Just nu tränar vi också lite på att "här" betyder att han ska komma och sätta sig på vänster sida. Ibland kan han, ibland kan han inte. Jag tror bara att det hela beror på om han vill göra som jag säger eller inte :)
Funderade på om man kanske ska ta och filma lite träningar nu när det fortfarande är relativt ljust ute så man kan se hur man gör och jobba på sin egen teknik också.

Nu har vi också anmält oss till valpkurs! Hoppas den startar snart, innan han blir 6 månader. Annars hoppas jag att de kan göra ett undantag, att han kanske får vara lite äldre.
Jag längtar, både för att få vara runt så mycket andra hundar, och för att få se hur långt vi har kommit i träningen jämfört med de andra.
Har fått många kommentarer om hur bra pli vi har på honom och hur lydig han är. Men för det mesta tar vi det inte på "allvar", för att dessa kommentarer kommer från andra hundägare med hundar som det är NOLL pli på.
De enda häromkring som verkar bry sig om att träna sina hundar är de som har stora hundar, de som tävlar och de som är "genuint" intresserade av hundar.

Det är mycket att längta till nu! Längtar till valpkursen, längtar tills vi kan röntga honom och tills vi kan göra MH test. Vi är faktiskt helt övertygade att vi har världens mest perfekta hund! :D
Kommentarer
Postat av: Annalena

Hej på er. Vad roligt att han är lydig! Det blir så mycket roligare med hund då. Vad roligt det kommer bli att följa er utveckling och allt man läser om Zeus med några månaders fördröjning. Sen blir det ju extra roligt att de i allafall till utseendet är så lika. =D Ymer spenderar sin andra natt här och han är hur mysig som helst. =D Han har så mycket roliga ljud för sig när han sover. Han är en riktig tuffing med en passion för mys och kel. Dessutom verkar han han någon förkärlek för att ligga på ens fötter. haha Jag är fullständigt förälskad i honom.

2007-09-06 @ 23:42:39
URL: http://oka042.blogg.se
Postat av: Hundbiten

Halloj! Vad han växer då :) Kul med filmerna, särskilt den när han hittar sig själv i spegeln :D
Att gå på kurs är så kul. Önskar man hade tid och råd att gå minst en gång i veckan hela tiden. Eller så kanske man skulle sluta jobba och bara träna hund på heltid? :)

2007-09-19 @ 14:53:09
URL: http://www.hundbiten.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0